Volg mij op

Twists & Turns

 

Inspiratie kun je overal vinden. Op straat, bij de buren, in de natuur, in een museum, tijdschrift, boek, enzovoort. Iedereen raakt geïnspireerd door iets anders. Belangrijk is dat je ervoor open staat, waardoor je ineens nieuwe mogelijkheden ziet. De wereld zit vol twists & turns die inspireren om anders te kijken. Op deze pagina deel ik mijn nieuws en inspiratie met je

Radio interview in Spitstijd Radio Noord-Holland

Unknown-2Hoe blijf je na je vakantie uit de routine?

Luister hier het interview terug 


Uniek in NL

Online WMO Opleiding met module creatief denken 

Beschermd-wonen

De online WMO-opleiding In 4 stappen naar een optimale WMO ondersteuning is uniek in Nederland. Het is de enige WMO opleiding waarbij cursisten leren om breed en creatief te denken. Binnen deze opleiding verzorg ik vier lessen over creatief denkenDeze opleiding – die ik samen met Anne Vrieze van WWZ consultancy heb ontwikkeld – combineert up-to-date WMO kennis met creatief denken. Daarom is deze opleiding bij uitstek geschikt ter ondersteuning van de transformatie bij gemeenten. Want door breed te kijken en nieuwe voorliggende oplossingen te vinden, kunnen cliënten optimaal en op maat worden ondersteund. Lees hier alles over deze unieke online WMO opleiding 


Even Apeldoorn bellen

Bij veranderen is de menselijke component cruciaal. Mooie innovatieve technieken, procedures of indrukwekkende getallen over de toekomst zijn niet voldoende om mensen mee te krijgen. Vraag je je daarom steeds af: “heb ik de juiste mensen met de juiste houding aan boord?” Het nieuwe reclamefilmpje van Even Apeldoorn bellen laat dat op een ludieke manier zien.


Spelen op het werk is goed voor je!

Radio-interview in programma Spitstijd bij RTV NH

BtyocthIUAAIOIC

Op dinsdag 30 juli 2015 had ik een erg leuk gesprek met radiopresentator Sjoerd Hilarius van RTV NH over het nut van spelen op het werk. Op de basisschool mochten wij nog spelen maar eenmaal op de middelbare school horen we serieus te worden. Eenmaal volwassen is spelen op de meeste werkplekken ‘not done’. Dat is ontzettend jammer! Spelen op het werk is namelijk niet alleen leuk maar het verhoogt ook de creativiteit én de productiviteit van medewerkers. Ik ben daarom voor het invoeren van een speelkwartier op het werk. Ik schreef hierover eerder een column en vandaag vertelde ik erover op de radio.

Beluister hier het radioprogramma met mij terug.


Presentatie creatief denken tijdens Kracht in Nederland Café

Vrijdag 27 juni 2014 vond het eerste Kracht in NL Café plaats in de Zaanstreek. Op deze middag presenteerden meer dan 30 lokale initiatieven hun projecten waarmee ze een bijdrage willen leveren aan een betere wereld. Ik vond het geweldig om erbij te zijn en mensen te kunnen inspireren met een workshop over hoe je aan nieuwe ideeën komt. Want door creatiever te denken kunnen nog veel meer mooie idee ontstaan. Lees de uitnodiging 


Inspirator anders doen: Otto Scharmer

Maandag 24 maart 2014 gaf Otto Scharmer in Utrecht een introductie op zijn boekfoto Leiden vanuit de Toekomst. Ik was erbij en kreeg de kans om te lunchen met deze inspirerende man die bedenker is van de Theory U. Een geweldige gelegenheid om met hem persoonlijk van gedachte te wisselen over leiderschap 4.0, co-creatie en het realiseren van echte vernieuwing in organisaties. In mijn toekomstsessies werk ik met elementen uit de Theory U.

Ter inspiratie dit filmpje waarin Otto Scharmer uitlegt wat de 3 grootste blokkades zijn van verandering.  Three enemies of change.


Samenwerkingstipsfoto

In de klas van mijn zoon (groep 8) hing dit mooie lijstje met samenwerkingstips dat de kinderen hebben opgesteld. Toen ik het plaatje op Twitter zette met de tekst Samenwerkingstips van kinderen uit groep 8. Kunt u zo op kantoor ophangen, is het bericht maar liefs 40 keer doorgestuurd. Reden genoeg om het ook hier te delen. Doe er je voordeel mee.


Ambassadeur bij TedX Delft 2013

Inspiratie voor Zorg en Welzijn 

1012421_591916470853643_1469552707_nOp 4 oktober 2013 vond er TedX Delft met de titel ‘Don’t try this at home’ plaats. Naast inspiratie bood TedX Delft ook een praktische twist “Speakers will discuss concepts that can be implemented in everyday life, encouraging attendees to take these ideas home and add value of their own.” Movisie was een van de partners en heeft me gevraagd om ambassadeur voor de sociale sector te zijn. En dat was ik graag. 


Grappig concept: Ideeënruil

Een oud idee inleveren en in ruil een nieuw ontvangen. Dat kan via Swap an idea


Inspirator creativiteit: John Cleese

Wie kent hem niet, John Cleese. In deze video legt hij mooi uit wat je nodig hebt om creatief te zijn. Ik had het niet beter kunnen verwoorden 😉

Mike Brown volg ik al een tijdje op Twitter. Zijn blog Brainzooming is een rijke bron aan tips en trucs rondom creatief denken.


Inspirator leiderschap: Ricardo Semler

In februari 2013 maakte ik via de uitzending De kapitale kracht van geluk kennis met Ricardo Semler. Ik vind hem een enorm inspirerende leider die bekend staat om zijn radicale vorm van innovatief organiseren. Hij kiest voor samenwerking vanuit openheid, vertrouwen en liefde. ‘Als je creatieve werknemers wilt, verstik ze dan niet in een keurslijf van onzinnige regels.’ Ricardo Semler wil dat de mensen die in zijn bedrijf werken gelukkig zijn. En het werkt. Gelukkige mensen werken productiever. Dat bewijst zijn aanpak. En daar geloof ik in.


Boeken

Een standaardwerk voor iedereen die wil weten hoe het creatieve proces werkt, is voor mij nog steeds Creativiteit Hoe? Zo! van I. Byttebier.

Meer boeken over creativiteit vind je op de wedsite van Creatief denken online. Daar verschijnen ook maandelijks mijn columns.

De theorie van Simon Sinek, ‘The Why’, was een enorme eyeopener voor me. Ik werk er graag mee in sessies omdat ik merk dat mensen weer dicht bij hun passie en kern komen door vanuit hun waarom te communiceren. Hier de link naar zijn boek.


Delen 

Natuurlijk is er nog veel meer inspiratie om te delen, veel te veel om hier te noemen. Volg me daarom ook op Twitter waar ik inspiratie deel. En schrijf je op de homepagina in voor mijn nieuwsbrief die een aantal keren per jaar verschijnt. Zo blijf je op de hoogte.

Heb jij inspiratie voor mij? Ik hoor of lees het heel graag. images