Volg mij op

Wie is Britta?

Training with a Twist is drs. Britta Lassen. 

Ik geloof in de kracht van creativiteit. Als facilitator, teamcoach en trainer heb ik een positieve aanpak. Ik zie in teams en groepen altijd veel ongebruikt potentieel dat kan worden ontwikkeld. Door verbinding te leggen met anderen wordt creativiteit versterkt en ontstaat innovatie. Innoveren doe je niet alleen, innoveren is teamwork! 

Creatief denken is voor mij veel meer dan nieuwe ideeën bedenken. Creatief denken is een mindset. Het is een houding waarin je openstaat voor wat je nog niet kent en bereid bent om eerst te verkennen voordat je oordeelt.

Kijken met een open blik

Ik ben van nature nieuwsgierig en enthousiast. Ik zie vaak kansen en soms creëer ik ze zelf. In 1986 verhuisde ik vanuit de mooie havenstad Hamburg naar Amsterdam. Daar woon ik nu nog steeds samen met mijn twee jongens van 15 en 19 jaar.

Toen ik als jonge studente naar Nederland kwam ervoer ik dat omgangsmanieren en gewoontes die vanzelfsprekend voor mij waren, in een andere context anders werkten. Dat was een een belangrijke ervaring. De gedachte ‘Oh, dit kan ook anders’, was een enorme eyeopener voor mij. Inmiddels weet ik, net als vele andere migranten, het beste uit twee werelden te verbinden. Ik heb persoonlijk ervaren dat openstaan voor wat we nog niet kennen je enorm verrijkt en kansen geeft voor vernieuwing. Het hielp mij om vorm te geven aan mijn toekomstdromen. Er is namelijk altijd meer mogelijk dan je denkt.

Na een aantal jaren gewerkt te hebben als sociaal wetenschappelijk onderzoeker, ontwikkelde ik mij verder als trainer en later teamcoach. Als vrij snel merkte ik dat mijn kracht ligt in het inspireren en verbinden van mensen. Toen ik in  2008 de opleiding ‘Creatieve Brainstorms’ faciliteerde, viel alles op zijn plek. Creatief denken was iets dat ik mijn hele leven al moeiteloos deed. Dat kan ik dus ook anderen leren besefte ik. Twee jaar later startte ik mijn eigen bedrijf Training with a Twist. Creativiteit is op zichzelf geen doel, maar het is een middel om iets nieuws te creëren. Dit hoeven niet alleen nieuwe ideeën te zijn, maar het kunnen ook manieren van samenwerken of toekomstvisies zijn. Creativiteit zie ik als motor voor innovatie! Daarom is creativiteit zo’n enorm krachtig middel bij organisatie- en teamontwikkeling.

Mijn missie is teams en groepen in staat stellen om samen vernieuwing te realiseren. 

Mijn visie: denken en doen met een twist

Met Training with a Twist wil ik bijdragen aan vernieuwing in organisaties. Zonder vernieuwing staat iedere organisatie stil. De Twist betekent een draai naar een andere richting, het vraagstuk vanuit meerdere perspectieven bekijken, nieuwe inzichten opdoen. Dat zorgt voor energie en leidt tot een andere mindset. Want anders werken begint met anders denken. 

Vernieuwen en kansen ontdekken

Verandering ontstaat daar waar mensen openstaan voor iets nieuws. Ik vind het fantastisch als ik mensen in teams en organisaties kan helpen ingesleten patronen te doorbreken en een creatieve denkcultuur te ontwikkelen. Daarbij werk ik vanuit co-creatie; ik creëer ruimte om te experimenteren, faciliteer transparante communicatie en zorg dat mensen echte verbinding aangaan. Hierdoor ontstaat een het-kan-wel-houding waarbij mensen op zoek gaan naar nieuwe invalshoeken, kansen en oplossingen. Soms is slechts een kleine beweging nodig om zaken in een ander licht te kunnen zien. 

Bij het begeleiden van groepen en teams ga ik uit van wat er is en stimuleer van daaruit nieuwe verbindingen, creatievermogen en energie om samen resultaten te boeken. 

Lees hier meer over mijn werkwijze 

Kijk voor meer informatie over mijn opleidingen en ervaring op mijn LinkedIn profiel 

CRKBO_Docent
Vernieuwing stimuleren bij non-profit organisaties: De MOOI-methodiek

mooi-logo-large-1Naast eigenaar van Training with a Twist ben ik ook eigenaar van de MOOI-methodiek. De MOOI-methodiek is een unieke methode voor sociale professionals die vrijwilligersorganisaties en burgerinitatieven ondersteunen. De MOOI-methodiek geeft structuur en praktische handvatten om een verandertraject met een non-profit organisatie succesvol te begeleiden. Deze methodiek bied ik aan als 3 daagse training.  Lees meer over de krachtige MOOI-training>>>