Volg mij op

Hoe ik werk

Omdat elke organisatie uniek is werk ik graag op maat. Dat betekent dat mijn aanbod toegesneden is op jouw/jullie doelen en resultaat. Daarbij hoort voor mij ook dat we al bij de intake bespreken hoe jullie na de sessie of training samen zorgen voor een duurzaam effect, zodat er blijvend kan worden vernieuwd.

Samen vernieuwen vanuit verbinding 
Bij het faciliteren van groepsprocessen werk ik met mijn eigen 4-stappen model voor co-creatie. In dit model combineer ik elementen uit Deep Democracy, Theory U, De COCD-methode en Zen-mediatie met mijn eigen kennis en ervaring. Ik ben ervan overtuigd dat succesvol vernieuwen alleen werkt vanuit verbondenheid, openheid en een gezamenlijk bewustzijn. Het begint met een open blik. Wanneer duidelijk is wat alle invalshoeken en zienswijzen zijn, gaat het creatie-en realisatieproces veel sneller. Hierover schrijf ik regelmatig in mijn inspiratieblogs. 

Dicht bij de eigen praktijk
Het programma van een teamdag of training stem ik zoveel mogelijk af op de leerwensen van de deelnemers. Dit zorgt voor betrokken deelnemers die gemotiveerd zijn, van elkaar willen leren om een optimaal resultaat te bereiken.  Ik vind het belangrijk dat mensen actief kunnen experimenteren met nieuwe kennis en vaardigheden. Daarom gebruik ik herkenbare casussen. In mijn opinie leren mensen het beste wanneer ze zo dicht mogelijk bij hun dagelijkse praktijk blijven. Speelse en creatieve werkvormen zet ik in als inspiratie en stimulans om op zoek te gaan naar nieuwe kansen en mogelijkheden.

Ik vertel je graag nog meer over mijn aanpak, dus neem gerust contact met mij op.

CONTACT1